הודו היא תת-יבשת והמטבח שלה שונה ומגוון לפי אזורים שונים. המטבח ההודי עשיר בתבלינים וטעמים.
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
הרעיון לעשות ארוחה הודית התבשל אצלי בראש למשך שנים. הסיבה שלא רציתי לבשל אוכל הודי לחברי המועדון נעוצה בעובדה שלא יצא לי לבקר בהודו ולכן תמיד חששתי שלא אוכל להביא את הטעמים האותנטים של הודו.
תמיד למדתי שבחיים צריך להתמודד עם פחדים ולכן החלטתי ללכת על העניין במלוא הכח ולעשות ארוחה הודית כהלכתה.
המטבח ההודי
הודו היא תת-יבשת ולכן ההגדרה של "מטבח הודי" היא שילוב המטבחים השונים מרחבי הארץ הזו; קיימים הבדלים משמעותיים בין האוכל המקובל בדרום לבין האוכל המקובל בצפון, וניתן לראות השפעה של אזורי האקלים השונים של הודו על המרכיבים והתיבולים של המנות.
בארוחה זו ניסיתי לדגום מנות מאזורים שונים של הודו וכן ליצור שונות בין מנה למנה.
תפריט הארוחה
- מרגריטה תמרינדי.
- סמוסה בליווי צ'אטני נענע יוגורט וצ'אטני תמר-כמון.
- דאל עדשים וצאנה מסאלה בליווי צ'פאטי.
- קצ'ורי אפונה עם בצל מוחמץ וצ'אטני יוגורט.
- פרגית בקארי פיסטוק בליווי נאן שום.
- רוגאן ג'וש בליווי אורז בסמתטי.
- גולב ג'אמון.
- עוגת תבלינים בליווי צ'אי הודי.
היינות שהוגשו בארוחה
- בירה Mc Chouffe.
- Nik Wies Mosel – Urban Riesling.