אסקב’צה הוא שמה של מנה הנפוצה באזור ספרד ובמטבחים של אמריקה הלטינית תחת שינויים קלים. המנה נפוצה בעיקר במדינות דוברות הספרדית או מדינות שהיו בעברן קולוניות ספרדיות כמו הפיליפינים וגואם.
אסקבצ’ה – ברבוניה כבושה בתחמיץ
אסקבצ’ה – ברבוניה כבושה בתחמיץ – המנה הוגשה כחלק מארוחה פרואנית.
המטבח הפרואני, הוא אחד מן המטבחים העשירים והמגוונים בעולם. המטבח הפרואני הושפע מהמון תרבויות (האינקה, ספרדים, אפריקנים, איטלקים, יפנים, סינים ועוד).
הגיאוגרפיה היחודית של פרו שלה מגוון רחב של אזורי אקלים שונים מעניק למטבח הפרואני מגגון עשיר של חומרי גלם.
פרו נהנית מעושר רב של דגה ונחשבת כמדינה שלה יש הכי הרבה סוגים של דגים שונים (למעלה מ- 2000 זנים שונים).
אחת מן המנות המפורסמות במטבח הפרואני היא הסביצ'ה. דג חי המבושל בתחמיץ של לימון או חומץ.
האסקב'צה הוא האח המבושל של הסביצ'ה. הדגים (או הבשר) עוברים טיגון קצר ולאחר מכן נשלחים לתפוס טעמים במשרה.
אסקבצ'ה – ברבוניה כבושה בתחמיץ
אסקבצ'ה – ברבוניה כבושה בתחמיץ
חומרים
לאסקבצ'ה
- 500 גרם פילה אינטיאס נקי מעצמות, קוצים ועור וחתוך לפרוסות דקות.
- 2 ליים מיץ משני ליים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לקרם צ'ילי:
- 1 כף מחית רוקוטו או 2 פלפלי חלפיניו או 2 פלפלים אדומים חריפים.
- 2 שיני שום
- 1 כוס בצל קצוץ
- 2 כפות חומץ בן יין
- ⅓ כוס שמן זית
אופן ההכנה
הכנת המנה:
מסדרים את פרוסות הדג על צלחת. מתבלים במיץ ליים, מלח ופלפל.
שמים במעבד מזון את כל חומרי הקרם למעט השמן זית. מעבדים למחית חלקה. מזלפים פנימה באיטיות את השמן זית עד לקבלת מרקם סמיך. מתקנים תיבול.
מפזרים מעט קרם על הדג ואת שאר הקרם מגישים בצד.