אסקב’צה בסגנון קטלוני

אסקב’צה בסגנון קטלוני

האסקב'צה הוא האח המטוגן של הסביצה. לפני שאנו מעבירים את הדג תהליך של כבישה בעזרת חמיצות אנחנו מטגנים אותו טיגון קצר.

אסקב’צה בסגנון קטלוני

אסקב’צה בסגנון קטלוני – המנה הוגשה כחלק מארוחת וריאציות על המטבח הקטלוני.

אסקב’צה הוא שמה של מנה הנפוצה באזור ספרד ובמטבחים של אמריקה הלטינית תחת שינויים קלים.

המנה נפוצה בעיקר במדינות דוברות הספרדית או מדינות שהיו בעברן קולוניות ספרדיות כמו הפיליפינים וגואם.

השם אסקב’צה מגיע מן הפרסית והוא שיבוש שמה של מנה פרסית של דג חמוץ מתוק.

הספרדים נחשפו למנה בזמן הכיבוש המוסלמי של ספרד בין השנים 711 – 718 לספירה. 

האסקב’צה לרוב תהיה מבוססת על  דגים או בשר (חזיר, ארנבת או עוף – יותר פופולארים בספרד) אשר עוברים בישול קצר ואז מושרים בתערובת חומצית אשר משלימה את תהליך הבישול/כבישה.

אסקב’צה בסגנון קטלוני

אסקב’צה בסגנון קטלוני

סוג המנה מנות פתיחה, מנות ראשונות
סוג המטבח ים תיכוני, מטבח קטלוני, ספרדי
תגיות אסקב’צה, דג כבוש, סביצ’ה,
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
קירור וכבישה 6 hours
זמן הכנה כולל 25 minutes
מנות 6
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1/2 קילו סרדינים או אנשובי מפולטים
  • 1 בגט טרי
  • 1 לימון פרוס דק
  • 8 כפות שמן זית איכותי
  • 5 כפות קמח
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 4 חוטי זעפרן
  • 1 כפית גרגירי כמון
  • 1 כפית ג’ינג’ר קצוץ
  • 5 כפות חומץ בן יין אדום
  • 4 עלי דפנה

אופן ההכנה

  1. מקמחים את הדגים ומטגנים אותם בשמן הזית , דקה על כל צד. מוציאים ושמים בצד.

  2. מטגנים קלות את השום ומוציאים מן השמן.

  3. שמים בעלי את השום המטוגן, המלח, זעפרן, גרגרי כמון והג’ינג’ר וכתושים לעיסה. 

    מוסיפים לעיסה את החומץ ועלי הדפנה ומערבבים.

  4. מניחים את הדגים בתבנית עם העור למעלה ושופכים עליהם את התערובת. מוסיפים מים עד לכיסוי. מניחים על הדגים פרוסות לימון ושומרים במקרר לפחות 6 שעות.

  5. לוקחים פרוסה של הבגט ומניחים עליה פילט של דג. באמצעות כפית יוצקים על הדג טיפה מתערובת ההשריה ומגישים.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *