אנשובי כבוש במלח

אנשובי כבוש במלח

דג האנשובי הכבוש במלח משמש הרבה פעמים כתבלין בהמון תבשילים כדוגמת רוטב קיסר,רוטב ווסטרשייר, טפנדים, פיצה וכדומה. ממש כמו סויה האנשובי מוסיף מליחות וטעם של אוממי למנות.

אנשובי כבוש במלח

אנשובי כבוש במלח – המנה הוגשה כחלק מארוחת וריאציות על המטבח הקאטלוני.

האנשובי הוא דג ממשפחת ההרינג. האנשובי מככב במאכלים רבים בכל אגן הים-התיכון, ומשתלב עם עגבניות, בזיליקום, צלפים, זיתים ושמן זית.

אני מודה שלקח לי זמן עד שהתאהבתי באנשובי מאחר שבהתחלה הטעם המלוח שלו מאוד הרתיע אותי. אבל ככל שהתבגרתי למדתי להעריך את הקסם של הדג הקטן הזה ולשלב אותי בבישולי.

במתכון זה אנחנו נכבוש את האנשובי במלח בעצמנו. 

 

אנשובי כבוש במלח

אנשובי כבוש במלח

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח בסקי, מטבח ספרדי
תגיות דג כבוש
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 10 minutes
כבישה במקרר 12 hours
זמן הכנה כולל 20 minutes
מנות 6
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • ½ קילו פילטים של אנשובים טריים, מנוקים ומשוטחים
  • 1 ק"ג מלח גס
  • 2 עלי דפנה
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • 1 כוס שמן זית איכותי

אופן ההכנה

  1. בצנצנת מערבבים את שמן הזית עם שיני השום, עלי הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי.
    אם רוצים אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ.

    שומרים במקרר לספיגת טעמים עד לשימוש.

  2. שופכים לכלי רחב את חצי מהכמות המלח ומניחים על המלח את את הדגים כאשר העור למעלה.

    מכסים במחצית השניה של המלח.

  3. שומרים במקרר למשך 6 – 12שעות על מנת לאפשר לדגים להיכבש.

  4. מוציאים את הדגים מן הקופסא ושוטפים מהם את שאריות המלח. 

    מעבירים לכלי הגשה ויוצקים מעל הדגים את את השמן המתובל. מחכים חמש דקות ומגישים. 


Related Posts

בייגלה בייתי בחמאת אנשובי

בייגלה בייתי בחמאת אנשובי

בתור ילד אהבתי מאוד את הבייגלה העגולים השחורים שהיו מוכרים לנו בקיוסקים, למרות שהם תמיד היו קשים וצמיגיים. המתכון הזה מחזיר את הכבוד לבייגלה. בייגלה בייתי בחמאת אנשובי בייגלה בייתי בחמאת אנשובי – המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת חורף. אנשים רבים נרתעים משום מה […]

אסקבצ'ה – ברבוניה כבושה בתחמיץ

אסקבצ'ה – ברבוניה כבושה בתחמיץ

אסקב’צה הוא שמה של מנה הנפוצה באזור ספרד ובמטבחים של אמריקה הלטינית תחת שינויים קלים. המנה נפוצה בעיקר במדינות דוברות הספרדית או מדינות שהיו בעברן קולוניות ספרדיות כמו הפיליפינים וגואם. אסקבצ’ה – ברבוניה כבושה בתחמיץ אסקבצ’ה – ברבוניה כבושה בתחמיץ – המנה הוגשה כחלק מארוחה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *