דג האנשובי הכבוש במלח משמש הרבה פעמים כתבלין בהמון תבשילים כדוגמת רוטב קיסר,רוטב ווסטרשייר, טפנדים, פיצה וכדומה. ממש כמו סויה האנשובי מוסיף מליחות וטעם של אוממי למנות.
אנשובי כבוש במלח
אנשובי כבוש במלח – המנה הוגשה כחלק מארוחת וריאציות על המטבח הקאטלוני.
האנשובי הוא דג ממשפחת ההרינג. האנשובי מככב במאכלים רבים בכל אגן הים-התיכון, ומשתלב עם עגבניות, בזיליקום, צלפים, זיתים ושמן זית.
אני מודה שלקח לי זמן עד שהתאהבתי באנשובי מאחר שבהתחלה הטעם המלוח שלו מאוד הרתיע אותי. אבל ככל שהתבגרתי למדתי להעריך את הקסם של הדג הקטן הזה ולשלב אותי בבישולי.
במתכון זה אנחנו נכבוש את האנשובי במלח בעצמנו.
אנשובי כבוש במלח
אנשובי כבוש במלח
חומרים
- ½ קילו פילטים של אנשובים טריים, מנוקים ומשוטחים
- 1 ק"ג מלח גס
- 2 עלי דפנה
- 10 גרגירי פלפל אנגלי
- 4 שיני שום קצוצות גס
- 1 כוס שמן זית איכותי
אופן ההכנה
בצנצנת מערבבים את שמן הזית עם שיני השום, עלי הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי.
אם רוצים אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ.שומרים במקרר לספיגת טעמים עד לשימוש.
שופכים לכלי רחב את חצי מהכמות המלח ומניחים על המלח את את הדגים כאשר העור למעלה.
מכסים במחצית השניה של המלח.
שומרים במקרר למשך 6 – 12שעות על מנת לאפשר לדגים להיכבש.
מוציאים את הדגים מן הקופסא ושוטפים מהם את שאריות המלח.
מעבירים לכלי הגשה ויוצקים מעל הדגים את את השמן המתובל. מחכים חמש דקות ומגישים.