איים צפים

איים צפים

דמיינו לעצמכם אי שהוא כולו עשוי מקציפת ביצים מתוקה צף בתוך ים של שוקולד עם נגיעות של קרם לוז. רגע אתם לא חולמים אתם פשוט אוכלים קינוח איים צפים.

איים צפים

איים צפים – המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת חורף.

מנת האיים הצפים הינה מנה של מרנג ביצים הצף במרק של שוקולד.

המנה היא מנה קלאסית מן המטבח הצרפתי ולעיתים גם נקראת ביצה בשלג.

בגרסה המקורית האיים צפים מוגשים בקרם אנגלז (קרם העשוי מחלב, סוכר, חלמוני ביצים ומקל וניל) ולא במרק שוקולד כפי שעשיתי במתכון הנוכחי.   זהו הטוויסט שלי למתכון.

מרק השוקולד עשוי משוקולד ג’נדויה שהוא בעצם שוקולד שמוסיפים אליו מחית אגוזי לוז טחונים.

למרות שניתן היה לחשוב שלשוקולד יהיה טעם של נוטלה הטעם שונה ויותר מזכיר נוגט אגוזים – כמו טעמו של שוקולד הרוזמרי עליו השלום.

איים צפים

איים צפים

סוג המנה קינוח
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות ile flottante, איים צפים, מרק שוקולד
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 20 minutes
קירור ללילה 12 hours
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 6
מחבר Gentleman Club

חומרים

למרק השוקולד

  • 1 ליטר חלב
  • 300 גרם שוקולד ג’נדויה מריר קצוץ שוקולד מיוחד שמכיל אגוזי לוז טחונים

לאיים הצפים

  • 4 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • 2 ליטר חלב
  • 150 גרם סוכר
  • קורט מלח

אופן ההכנה

הכנת מרק השוקולד

  1. את מרק השוקולד יש להכין יום קודם!

    מחממים חצי ליטר חלב עד לסף רתיחה. יוצקים את החלב על השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה. יוצקים בהדרגה את יתרת החלב הקר ומערבבים באמצעות כף עץ, בעדינות כדי לא להכניס אויר לתערובת, עד לקבלת מרקם חלק.

  2. מקררים למשך לילה במקרר.

הכנת האיים הצפים

  1. מקציפים את החלבונים עם מעט מאד מלח. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד קבלת קצף קשה.

  2. מחממים חלב בסיר רחב עד לסף רתיחה. מנמיכים את האש ושמירה על רמת חום של סף רתיחה ללא בעבוע. בעזרת כף עץ מניחים גושי קצף בסיר החלב. מבשלים דקה וחצי מצד אחד, הופכים ומבשלים עוד דקה וחצי.

הגשת המנה

  1. יוצקים את מרק השוקולד לתוך קערה ומניחים עליו 2 איים. מגישים מייד.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *