איטריות בנוסח סצואן

איטריות בנוסח סצואן

המטבח הסצ'ואני, על מנותיו החריפות והייחודיות, הוא אחד מן המטבחים הפופולאריים בכל סין. בעיני מקומיים רבים המטבח הסצ'ואני מכיל את המאכלים הטובים ביותר מבין המטבחים האזוריים השונים.

אטריות בנוסח סצ’ואן 

אטריות בנוסח סצ’ואן – המנה הוגשה כחלק מן ארוחת סין הקלאסית.

אטריות בנוסח סצ’ואן או נודלס בסגנון סצ’ואן בשפה היומיומית היא מנה שיש בה הכל: בשר, פחממה ובעיקר הרבה טעם. 

המטבח הסצ’ואני מפורסם בזכות המנות החריפות שלו ומנה זו של אטריות בנוסח סצ’ואן היא דוגמה מצויינת של המנות המאפיינות את מטבח זה. 

איטריות בנוסח סצואן

איטריות בנוסח סצואן

סוג המנה מנה עיקרית, תוספת
סוג המטבח מטבח אסייתי, מטבח סיני
תגיות אטריות סצואן, נודלס, סצואן
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
מחבר Gentleman Club

חומרים

נודלס

  • 500 גרם אטריות ביצים טריות או 200 גרם יבשות
  • 400 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • 10 פטריות חתוכות לרצועות
  • 1 בצל פרוס לרצועות
  • 1 פלפל חתוך לרצועות
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב שעועית חריף או כפית רוטב צ’ילי חריף
  • 3 כפות שמן בוטנים או תירס

משרה לרצועות העוף

  • 1 כפית יין לבן
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 כפית קורנפלור מדולל בקצת מים

רוטב לאטריות

  • 1/2 כוס ציר עוף
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 כף שמן צ’ילי
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפיות קורנפלור מדולל במעט מים

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים עם טיפה מלח בסיר גדול. 

  2. מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה. משרים את רצועות העוף במרינדה לפחות 20 דקות.

  3. מבשלים את האטריות במים הרותחים כ- 4-3 דקות. בגמר הבישול, מסננים ושוטפים במים קרים. מוסיפים כף שמן ומערבבים למניעת הידבקות.

  4. מוסיפים לווק חם מאד כף שמן בוטנים. נותנים לשמן להתחמם היטב. 

    מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים תוך ערבוב עד שמתקבל עוף בצבע לבן (מוכן חלקית). מוציאים את רצועות העוף לקערה.

  5. מוסיפים לווק חם מאד כף שמן בוטנים. 

    נותנים לשמן להתחמם היטב. מוסיפים את הפלפלים, הפטריות והבצל. מטגנים ומערבבים עד שנהיה קריספי. מוסיפים מלח ומערבבים. מוצאים את הירקות לקערה נפרדת.

  6. מערבבים את כל חומרי רוטב הבישול בקערה.

  7. מוסיפים לווק חם מאד 3 כפות שמן בוטנים. נותנים לשמן להתחמם היטב. מוסיפים את האטריות ומטגנים קלות תוך ערבוב.

    מוסיפים את רוטב השעועית החריף (או רוטב הצ’ילי החריף) ואת רוטב הסויה. מערבבים עד שהאטריות מתחממות.

  8. מוסיפים את העוף והירקות שהוקפצו קודם. מערבבים.

    מוסיפים את רוטב הבישול ומבשלים עד שהרוטב רותח. מתקנים את התיבול ומגישים.


Related Posts

ברווז פקין

ברווז פקין

ברווז פקין היא אחת ממנות הדגל של המטבח הסיני. מחוץ לכל מסעדה סינית שמכבדת את עצמה תוכלו לראות את הברווזים תלויים לתצוגה – שחומים נוצצים ומגרים את התאבון. ברווז פקין ברווז פקין – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית.. אם יש מנה שאפשר להגיד עליה […]

דג מאודה סיני

דג מאודה סיני

שיטת האידוי היא שיטת בישול מאוד מקובלת במטבח הסיני. בשיטה זו מניחים על הווק סלי אידוי מבמבוק שמונחים אחד על השני. הסלים מאפשרים מעבר של האדים ביניהם וכך המזון מתבשל. דג מאודה סיני דג מאודה סיני – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית. אידוי: טכניקת […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *