אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו

אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו

לוקחים אגס ומבשלים אותו ביין. את האגס ביין ממלאים בתערובת גבינות. מוסיפים לו אגוזים ופיסטוקים בשביל הקראנץ ועוטפים את הכל בבצק פילו פריך.

אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו

אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו – מנה זו הוגשה כחלק מארוחת פירות.

המנה היא מנת פתיחה מצוינת המשלבת בין מתיקות האגס שבושל ביין אדום לעומת הניגוד של מליחות תערובת הגבינות.

כל הטוב הזה עטוף במעטפת פריכה של עלי פילו ובתוספת קראנציות המושגת על ידי אגוזים קלויים.

אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו

אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו

סוג המנה מנות פתיחה, מנות ראשונות
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות אגס במילוי גבינות, אגס בעלי פילו, אגס מבושל, אגס ממולא, אגסים ביין, אגסים ממולאים בגבינות
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 48 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 18 minutes
מנות 6
מחבר Gentleman Club

חומרים

לאגסים ביין

  • 6 אגסים קלופים וללא הליבה להשאיר את העוקץ
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 מקל ווניל
  • 2 מקלות קינמון
  • 10 גרגירי פלפל שלמים
  • 3 מקלות ציפורן

למעטפת הפילו

  • 1 חבילה עלי פילו חתוכים לריבועים בגודל 10 על 10
  • 1 חבילה חמאה מומסת
  • 2 חבילות גבינת פרום עז פרוסה לעיגולים בעובי 1 סנטימטר
  • 200 גרם גבינת רוקפור קצוצה
  • 200 גרם מוצרלה די בופלה קצוצה
  • 150 גרם פיסטוקים קצוצים וקלויים
  • 150 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • 1 חוט לקשירה

אופן ההכנה

הכנת האגסים

  1. שוברים את גרגירי הפלפל על ידי כף. שמים בסיר את היין, הסוכר, מקל הווניל, מקל הקינמון, הפלפל והציפורן. מבשלים עד שהסוכר נמס. 

  2. מוציאים את מקל הווניל. חורצים אותו לאורכו ומקרצפים באמצעות סכין את הגרגירים ליין. מכניסים את האגסים לסיר כך שיכוסו לגמרי ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה, עד שהאגסים מתרככים.

  3. מוציאים את האגסים ומצמצמים לחצי את הרוטב. 

  4. לאחר שהרוטב מתקרר מחזירים את האגסים לרוטב כך שיקבלו צבע עז יותר ומקררים ללילה. מומלץ להפוך את האגסים ברוטב מידי פעם כך שיקבלו צבע באופן אחיד.

הכנת המעטפת ומילוי האגסים

  1. מערבבים בקערה את גבינת הרוקפור, המוצרלה ומחצית מהפיסטוקים והאגוזים הקצוצים. ממלאים את האגסים בזהירות בתערובת.

  2. משמנים ריבוע של בצק פילו בחמאה. עליו מניחים ריבוע נוסף של בצק פילו משומן. יוצרים כך שלוש שכבות של בצק פילו. במרכז הבצק מניחים עיגול של גבינת פרום עז ומניחים עליו את האגס הממולא.

  3. מפזרים בצמוד לאגס מתערובת האגוזים והפיסטוקים. תופסים את בצק הפילו בקצוות ועוטפים את האגס. 

  4. קושרים בעזרת חוט הקשירה מסביב לבצק ומקפלים למטה את הקצוות, בצורה של פרח שקצה האגס מבצבץ. מסדרים את האגסים בתבנית אפיה על נייר אפייה ששומן בחמאה.

  5. אופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות כ 18 דקות או כשבצק הפילו משחים. מניחים את האגס על צלחת הגשה, מסירים את החוט. מפזרים מסביב את הרוטב של האגסים ומתערובת האגוזים והפיסטוקים.


Related Posts

אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין

אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין

איך יודעים שהאגס בשל לאכילה? לוחצים בעדינות על צוואר האגס. אם האזור רך ונכנע ללחיצה האגס בשל. אם האגס קשה עדיף לקחת אגס אחר. אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין – המנה הוגשה כחלק מן ארוחת אגסים ותפוחים. בחרתי להכין לארוחה […]

אגסים בבהרט

אגסים בבהרט

אחת התכונות הייחודיות של האגס תמונה בעובדה שהוא אחד מן הפירות שהכי משתלב בבישול עם תבלינים. האגס הוא מעין ספוג של טעמים. אגסים בבהרט אגסים בבהרט – מנה זו הוגשה כחלק מארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים. כשתכננתי את מנת הקינוח לארוחת מסע בעקבות התבלינים חיפשתי […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *