אגסים בבהרט

אגסים בבהרט

אחת התכונות הייחודיות של האגס תמונה בעובדה שהוא אחד מן הפירות שהכי משתלב בבישול עם תבלינים. האגס הוא מעין ספוג של טעמים.

אגסים בבהרט

אגסים בבהרט – מנה זו הוגשה כחלק מארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים.

כשתכננתי את מנת הקינוח לארוחת מסע בעקבות התבלינים חיפשתי מנת קינוח שתהייה מצד אחד מנה קלילה אחרי ארוחה מורכבת ועזת טעמים.

מצד שני רציתי מנת קינוח שתבליט את השימוש בתבלינים. 

מנת האגסים בבהרט היא בדיוק הפתרון המושלם לכך.

מנת האגסים בבהרט משחקת על הניגוד בין הטעם המתוק של הסירופ שבו מבושלים האגסים לבין החמיצות הקלילה של הקצפת שבה יש שמנת חמוצה.

על זה תוסיפו את טעמי הבהרט שהמורכב מקינמון, ציפורן, פלפל אנגלי ופלפל שחור וקיבלתם עומק של טעמים נפלא.

 

אגסים בבהרט

אגסים בבהרט

סוג המנה קינוח
סוג המטבח בישול מודרני, ים תיכוני
תגיות אגסים, אגסים בבהרט, קינוח
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 35 minutes
מנות 6 סועדים
מחבר Gentleman Club

חומרים

לאגסים

  • 4 אגסים מוצקים קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 1 כוס יין לבן
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 כף בהרט
  • ½ כפית קליפת תפוז מגוררת

לקצפת

  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 3 כפות סוכר

אופן ההכנה

הכנת האגסים

  1. בסיר קטן מביאים לרתיחה יין, סוכר, דבש, בהרט וקליפת תפוז מגורדת. מוסיפים את האגסים, מבשלים כחמש דקות, מורידים מהאש ומצננים במקרר

הכנת הקצפת

  1. לפני ההגשה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקפלים לתוך השמנת החמוצה.

אופן ההגשה

  1. שמים בקערה כמה פרוסות של אגס. יוצקים על האגסים קצת מנוזלי הבישול. מניחים כף גדושה של קרם השמנת על האגסים.


Related Posts

עוגת שוקולד עם אגסים ורוטב חלבה

עוגת שוקולד עם אגסים ורוטב חלבה

העוגה הזו כולה הפתעה על גבי הפתעה. האגסים ממולאים בשוקולד. העוגה ממולאת באגסים ועל כל זה בא רוטב חלבה. עוגת שוקולד עם אגסים ורוטב חלבה עוגת שוקולד עם אגסים ורוטב חלבה – המנה הוגשה כחלק מ-ארוחת אגסים ותפוחים. עוגת שוקולד שהיא עוגה אישית (קאפקייק). עוגת שוקולד […]

אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין

אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין

איך יודעים שהאגס בשל לאכילה? לוחצים בעדינות על צוואר האגס. אם האזור רך ונכנע ללחיצה האגס בשל. אם האגס קשה עדיף לקחת אגס אחר. אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין – המנה הוגשה כחלק מן ארוחת אגסים ותפוחים. בחרתי להכין לארוחה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *