אחת התכונות הייחודיות של האגס תמונה בעובדה שהוא אחד מן הפירות שהכי משתלב בבישול עם תבלינים. האגס הוא מעין ספוג של טעמים.
אגסים בבהרט
אגסים בבהרט – מנה זו הוגשה כחלק מארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים.
כשתכננתי את מנת הקינוח לארוחת מסע בעקבות התבלינים חיפשתי מנת קינוח שתהייה מצד אחד מנה קלילה אחרי ארוחה מורכבת ועזת טעמים.
מצד שני רציתי מנת קינוח שתבליט את השימוש בתבלינים.
מנת האגסים בבהרט היא בדיוק הפתרון המושלם לכך.
מנת האגסים בבהרט משחקת על הניגוד בין הטעם המתוק של הסירופ שבו מבושלים האגסים לבין החמיצות הקלילה של הקצפת שבה יש שמנת חמוצה.
על זה תוסיפו את טעמי הבהרט שהמורכב מקינמון, ציפורן, פלפל אנגלי ופלפל שחור וקיבלתם עומק של טעמים נפלא.
אגסים בבהרט
אגסים בבהרט
חומרים
לאגסים
- 4 אגסים מוצקים קלופים וחתוכים לפרוסות
- 1 כוס יין לבן
- 4 כפות סוכר
- 1 כף דבש
- 1 כף בהרט
- ½ כפית קליפת תפוז מגוררת
לקצפת
- 2 גביעים שמנת חמוצה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 3 כפות סוכר
אופן ההכנה
הכנת האגסים
בסיר קטן מביאים לרתיחה יין, סוכר, דבש, בהרט וקליפת תפוז מגורדת. מוסיפים את האגסים, מבשלים כחמש דקות, מורידים מהאש ומצננים במקרר
הכנת הקצפת
לפני ההגשה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקפלים לתוך השמנת החמוצה.
אופן ההגשה
שמים בקערה כמה פרוסות של אגס. יוצקים על האגסים קצת מנוזלי הבישול. מניחים כף גדושה של קרם השמנת על האגסים.