מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס

מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס

המנה הוגשה כחלק מארוחת השנה הרביעית

מצרכים:

למרק:

  • 375 מ"ל ציר עוף.
  • 1,500 מ"ל חלב קוקוס.
  • כפית מלח.
  • 3 חופנים של סוכר.
  • 300 גרם דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות.
  • 20 יחידות של שרימפס טרי ומקולף (כ-600 גרם).
  • לעיטור: ½ חבילת כוסברה קצוצה.

למחית:

  • 3 כפות של שרימפס מיובש (ניתן לרכוש במכולת הסינית).
  • 12 יחידות שאלוטס.
  • ½ חבילת כוסברה.
  • 24 גרגירים של פלפל לבן.

הכנה:

מרתיחים את הציר וחלב הקוקוס.

מרסקים בממחה את השרימפס המיובש, השאלוטס, הכוסברה וגרגירי הפלפל לבן. מוסיפים המחית לציר ומבשל כרבע שעה על אש בינונית. מאזנים טעם באמצעות המלח והסוכר.

כעשרים דקות לפני ההגשה מרתיחים את המרק ומוסיפים את הדלעת. יש להימנע מבישול יתר של הדלעת ופירוקה במרק.

כשתי דקות לפני ההגשה מוסיפים את השרימפס הטריים. מסירים מהאש ברגע שהשרימפס משנים את צבעם מאפור לאדום (יש להימנע מבישול יתר של השרימפס)

מעבירים לצלחות ההגשה ומעטרים בכוסברה קצוצה.

כל הזכויות שמורות