ביף וולינגטון

ביף וולינגטון

המנה הוגשה כחלק מארוחת השנה הרביעית

מצרכים:

ביף וולינגטון:

  • ק"ג פילה בקר ממרכז הפילה – חתוך ל- 4 עד 6 מדליונים.
  • 1.5 ק"ג בצק עלים (אני ממליץ בחום על בצק העלים עתיר החמאה של מזרין ברח' משכית בהרצליה פיתוח).
  • 2 ביצים - טרופות.

למחית:

  • 1 ק"ג בשר בקר (חזה או כתף).
  • 4 שיני שום.
  • 2 צרורות פטרוזיליה.
  • 2 צרורות תימין.
  • 2 חבילות שמנת מתוקה.

הכנה:

מרסקים את כל חומרי המחית.

משטחים בצק עלים וחותכים לריבועים. מורחים כל ריבוע שכבה בעובי של 2 ס"מ של המחית. תפקיד המחית ללכוד בתוך הכיסון את נוזלי הבשר ולשמור על בצק העלים פריך.

מניחים פיסת פילה בקצה הריבוע ומגלגלים את הבצק עם הפילה עד לסגירת הכיסון. מהדקים היטב בצדדים ומסלקים בצק עודף. יש להימנע משכבת בצק כפולה באזור הסגירה של הכיסון. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שש שעות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מוציאים את הכיסונים מהניילון. מורחים עליהם ביצה טרופה ואופים עד שהבצק אפוי - כ-25 עד 30 דקות. הפילה צריך להיות rare.

מוציאים מן התנור. מניחים על צלחת הגשה וחותכים כל כיסון לשניים.

כל הזכויות שמורות