ריקוטה אפויה ברוטב ארבע עגבניות

ריקוטה אפויה ברוטב ארבע עגבניות

המנה הוגשה כחלק מארוחת השנה הרביעית

מצרכים:

  • קופסא גדולה של ריקוטה גד (750 גרם) – ניתן לבקש במעדנייה של הסופר.
  • זסטים משני תפוזים.
  • מיץ מתפוז אחד.
  • חבילת עגבניות שרי מיובשות – להשרות במים חמים כחצי שעה לפני הבישול.
  • חבילת עגבניות מיובשות – להשרות במים חמים כחצי שעה לפני הבישול.
  • 700 גרם עגבניות שרי.
  • שלוש עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות.
  • 100 מ"ל שמן זית .
  • 2 חבילות מרווה.

הכנה:

מיבשים את הריקוטה למשך לילה בתוך המקרר על ידי הוצאתה מהקופסא והצבתה על רשת של תנור אפייה.

אופים את עגבניות השרי (בלי טורבו) ב- 180 מעלות כחצי שעה.

מבשלים את העגבניות המקולפות, עגבניות השרי האפויות, עגבניות השרי מיובשות והמושרות, עגבניות השרי המושרות, המרווה, מיץ התפוזים, הזסטים ושמן הזית. מאזנים טעמים עם מלח וסוכר. מקררים במקרר ללילה.

אופים את הגבינה בתנור בחום של 180 מעלות למשך 35 – 40 דקות. מחממים את רוטב העגבניות. מתקנים את הטעם ומגישים בצלחת מרכזית אליה מעבירים בזהירות את הגבינה ומעליה יוצקים את הרוטב. ניתן לקשט בעגבניות שרי ועלי מרווה טריים.

כל הזכויות שמורות